martes, 25 de junio de 2013

INCIENDO EN LA MARINA

Esta noche de San Juan se ha producido un pequeño incendio en la Marina (Zona de Mercadona). En el pueblo existe un grupo que realiza tareas de prevención de incendios ,etc. es decir  de Protección Civil.
 
" Ayer este grupo se presentó en la hoguera que se realiza junto a la plaza del mercadillo(Es de mencionar el tamaño de la misma,cuatro cajas de cartón,habia algún político del ayuntamiento que se marcho avergonzado,creemos que nos merecemos una hoguera como Dios manda y no cuatro cajas de cartón del chino de enfrente).Una vez concluyó o se acabó la hoguera se retiraron. Sobre las 12,30 h. se realizó la alerta de incendio en la Marina.Solo acudieron las patrullas de policia local y los bomberos de Vilanova.Desde este blog hacemos un llamamiento al Ayuntamiento sobre la siguiente cuestión:"¿Porque se financia una asociación llamada RISCUS CUBELLES con 5.500€ anuales para desempeñar este tipo de tareas y cuando se presentan festividades como la de San Juan que existe un riesgo de incendio, esta asociación NO SE PRESENTO AL INCENDIO? Como es posible que esta asociación que cobra una subvención con los impuestos del pueblo tras realizar la consulta a la Generalitat no les consta que sigan los reglamentos al pie de la letra como asociación???.Según
nos informa Protección civil esta asociación no está legal,pues de lo contrario llevarian el distintivo con las iniciales de PROTECCION CIVIL.Quisieramos saber que personal la conforma y sus cualificaciones para desempeñar tal actividad.Ahora adjuntamos la informacion que aparece en la web del ayuntamiento:
El Grup Riscos Cubelles ja té a punt la campanya de prevenció de la Revetlla de Sant Joan
 
 
 
Notícies - Altres informacions
Nou persones seran les encarregades de vigilar el bon funcionament de les fogueres de Cubelles
El proper vint-i-tres de juny es celebra la revetlla de Sant Joan, i amb aquesta les tradicionals fogueres. “A Cubelles es fan unes sis o set fogueres”, explica Joan Font, president de el Grup Riscos Cubelles.
Per tal de prevenir possibles incidents, el Grup Riscos Cubelles ha previst un pla de prevenció per evitar problemes derivats de la Revetlla. "Hi haurà tres torns de vigilància", explicava Joan Font, President de Grup Riscos. "El primer torn serà de 4 de la tarda a nou del vespre, i serà l’encarregat de localitzar les diferents piles de fogueres, i controlar el permís d’aquestes". El segon torn serà de nou del vespre a una de la matinada, i "controlarà la cremada de les fogueres", i el tercer i darrer torn es farà de la una fins a les cinc de la matinada, i es controlarà que hagin quedat les fogueres ben apagades.
Per a aquesta campanya es comptarà amb dos vehicles. Un Land Rover, amb cinc-cents litres d’aigua, propietat del Grup Riscos Cubelles, i un vehicle cedit per l’Ajuntament per a la ocasió amb un remolc amb 400 litres d’aigua. "Aquesta aigua la fem servir per apagar petits incendis mentre no venen els bombers", explicava Joan Font.
Per altra banda, Joan Font, president del Grup Riscos Cubelles, recalcava la importància de la coordinació amb la Policia Municipal i amb el Bombers, i destacava que “l’any passat no hi va haver gairebé accidents, tot va anar bastant bé exceptuant l’incendi que hi va haver a la deixalleria. Esperem que aquest any també vagi bé”.
Ja per acabar Joan Font ens donava certs consells pel bon desenvolupament de la Revetlla. "Cal tenir molt respecte al que es té a la mà”, explica referint-se a les persones que llencen petards. "No són joguines i et poden fer mal", concloïa. Respecte a les fogueres, el president del Grup Riscos Cubelles recomanava posar-les en un lloc segur i vigilar la quantitat de fusta que es vol cremar “és millor fer una foguera petita i controlable que no pas haver de lamentar problemes”, acabava dient Joan Font, president del Grup Riscos Cubelles.
 
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario